Preguntes freqüents

1. Què és i com funciona?.

És una bicicleta amb un motor que rep energia d’una bateria que es carrega a la xarxa elèctrica. A través dels pedals es proporciona energia al motor.

Una motocicleta, cotxe, Scooter o patinetinet funcionen donant "GAS". Tenen al puny un potenciòmetre que regula la velocitat. En el cas del cotxe, un pedal.

El canvi sempre és automàtic, per tant només t'has de preocupar d'accelerar i frenar. Sàpigues que els vehícles elèctrics acostumen a tenir més reprís que els convencionals de combustió. Aixòs és degut a que un motor elèctric pot passar de 0 a 100 revolucions en fraccions de segon.

 

2. Quant pesa la bateria?.

Les bateries de liti pesen al voltant dels 2,3 quilos en bicicletes. en motos sobre els 9 Kg i 50Kg en cotxes o més.

 

3. Quins preus tenen?.

Una bicicleta elèctrica de qualitat i que compleixi normatives europees, costa habitualment entre 599€ amb iv i 1.950 euros. En patinets a partir dels 300€ ja tens qualitat per persones de poc pes i poques pujades. Les motos sobre el 2.000€ i per 8.000€ pots tenir un cotxe.

 

4. A quina velocitat arriba?.

Depèn del model, però totes estan limitades a 25 quilòmetres per hora que és la velocitat màxima permesa per la Directiva Europea 2002/24/CE. Si la penses utilitzar en circuit tancat i sota la teva responsabilitat, has de conéixer els models OFF ROAD, sense limitacions. Si no compleix la normativa no es pot assegurar ni tampoc és legal conduir-la pel carrer.

 

5. Quina autonomia té?.

Normalment l’autonomia està entre els 30 Km i 90Km en model BTT de gama alta. La nostra Littiumbykaos aconsegueix 70Km amb el sistema d'ajuda al pedaleig PAS.

 

6. Quin és el cost per quilòmetre d’una bici elèctrica?.

El consum cada 100 quilòmetres és aproximadament de 1KW/h. Segons les tarifes elèctriques, el kw/h es factura a 0,25 euros. Per tant, amb un motor de 250W el consum és de 25 cèntims d’euro per 100 quilòmetres.

 

7. Com es carrega i quant temps triga?.

Igual que el mòbil. La bateria es pot carregar a qualsevol endoll de 220v. La càrrega màxima s’obté en un temps d’entre una a quatre hores, segons bateria. Normalment en 50 minuts ja tens el 75% de càrrega. Al ser bateries de Liti les pots carregar parcialment (no pateixen l'efecte memòria).

 

8. Quan dura la bateria?.

Una bateria de Liti d'última generació com les que montem nosaltres de la casa SONY, PANASONIC i SAMSUNG, es pot carregar uns 1.500 cicles (=1.500 recàrregues totals de 4 hores). Depenent de l'ús i quilòmetres que facis a l'any, et pot durar entre 3 a 8 anys. Si l'has de tenir parada durant mesos, millor és treure-la i guardar-la amb una caixa en un lloc sec i sense pols.

 

9. Té marxes?.

Sí. Totes tenen un canvi de la marca SHIMANO d’entre 6 i 15 velocitats. Només tenen un plat, doncs el motor actúa com a varis plats virtuals d'un a 5 nivells.

 

10. És necessari permís, d’assegurança o casc?.

No es necessita permís ni assegurança, tot i que aquesta és recomanable. El casc és obligatori pels menors de 16 anys en vies urbanes i, en vies interurbanes, també pels adults.

11. Puc cancelar una compra feta?.

Si, és clar. Segons l'estoc de que disposem et podem canviar la comanda per un altre producte retornant o abonant la diferència.

 

12. Com puc regalar?.

Ens indiques la direcció i nom del destinatari i li portem a domicili. Si ho desitges amb el TEU NOM o sense noms.

 

13. Em podeu ensenyar com funciona?.

Es clar que Sí. Estarem encantats d'explicar-te com funciona tantes vegades com faci falta. Així li treuràs millor partit.

 

14. Quina és la vostra política de fer les coses?.

Procurem ser rigorosos i detallistes amb el que fem. Que la qualitat/preu siguin raonables. I sobretot que tothom es trobi còmode fent el que fa.

 

15. Col·laboreu amb altres empreses/persones?.

Si i tant. Ens agrada fer pinya amb tots els que teniu bones idees i ganes de fer coses. Escoltem les teves inquietutd i mirem d'adaptar-nos a tu.

 

16. M'ajudareu a començar?.

Si, ja hi pots comptar. Si t'interessa iniciar-te amb el negoci del vehicle elèctric t'ajudem i assessorem a muntar el teu propi negoci. Un cop funcionant podem ajudar-te amb els teus clients la web, catàlegs i a tancar vendes per a tu.

 

17. Fires i events.

Participem en fires comercials d'arreu de Catalunya i esdeveniments tan culturals com esportius. Si ens vols ajudar o vols que conjuntament participem en un, parlem-ne que segur ens entendrem.

 

18. La puc provar?.

Si. L'hauries de provar per re-descobrir el plaer d'anar en bicicleta. Te la portem a casa/tenda perquè la provis sense cap compromís de compra. És totalment gratuit i t'estarem agraïts pel teu interés.

Ens pots enviar un missatge dient quants sou i quin dia us va bé.

Sapigueu que som socis del Canal Olímpic de Castelldefels i allà mateix organitzen trobades per provar el material. Després fem un bon esmorzar per recuperar forces. Anima't.