L'Àrea Metropolitana de Barcelona subvenciona les bicicletes elèctriques
 

Es posa en marxa una ajuda de 250 euros per la compra d'una bici.

Se'n beneficiaran els 1.000 primers ciutadans que en comprin una.

 

Tenir una bicicleta elèctrica és ara més fàcil. I és que l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), per tal de promocionar aquest vehicle ecològic, ha posat en marxa aquesta setmana una subvenció de 250 euros per als primers 1.000 ciutadans que decideixin compra-ne una. 


Segons el vicepresident de Transport i Mobilitat de l’AMB, Antoni Poveda amb aquesta nova iniciativa, es vol esdevenir «un referent europeu de la sostenibilitat en qüestions de mobilitat» i fer una «aposta decidida» pels vehicles d’ús elèctric, tant dels serveis públics com d’ús privat. L’objectiu és incrementar l’ús de la bicicleta elèctrica.


La promoció contempla la subvenció de 1000 bicis aquest any.Les bicis elèctriques són més ràpides i cansen menys que les tradicionals"La gent sap quant costen i la situació econòmica que hi ha no acompanya. "Per decidir-se a comprar-ne una cal un canvi de mentalitat perquè, a l’hora de desplaçar-se, la gent només acostuma a pensar en la bici tradicional, el cotxe o el transport públic i no té en compte els avantatges d’aquest vehicle".

Les bicicletes elèctriques són més ràpides que les de tota la vida i que de vegades ajuden a arribar a un destí abans que un cotxe, perquè "l’usuari no ha de buscar aparcament" i "abans que el transport públic, que fa moltes voltes". A més, el ciclista es cansa menys, ja que no només funcionen amb l’energia física del pedaleig, sinó també amb un motor.